Ekibimiz Web 2.0 Araçlarını Tanıttı.

Ekibimiz okulda gerçekleştirdikleri etkinlikte Web 2 araçlarını tanıtarak dikkat çekti. Öğrenciler, dijital öğrenme ve iletişimde kullanılan çeşitli web tabanlı araçları, özelliklerini ve faydalarını sergileyerek sınıf arkadaşlarına ve öğretmenlere sunma fırsatı buldular. Bu araçlar, işbirliği yapmayı kolaylaştıran platformlar, çevrimiçi sunum araçları, dijital not alma ve paylaşım uygulamaları gibi çeşitli seçenekleri içeriyordu. Öğrenciler, teknolojinin eğitimdeki rolü hakkında bilinci artırmayı ve dijital becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirttiler. Okul yönetimi, öğrencilerin bu tür teknoloji odaklı girişimlerini destekleyerek yenilikçi düşüncelerini teşvik edeceğini vurguladı.

08.04.2024 25

Yasir

Wordwall, sınıf katılımını artırmak, öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek ve öğrencileri öğrenme sürecine daha aktif olarak dahil etmek için kullanılan bir araçtır.

Abdullah Muaz

Storytur, etkileşimli hikaye anlatım platformu olarak kullanılan bir Web 2.0 aracıdır. Bu araç, öğrenciler için etkileşimli hikaye anlatımını kolaylaştırarak okuma, yazma ve yaratıcı düşünme becerilerinin gelişimine yardımcı olur.

Aynur

Padlet, eğitimde çeşitli amaçlar için kullanılabilen dijital bir duyuru panosu olarak tanımlanabilir. Öğretmenler ve öğrenciler, sınıf materyallerini paylaşmak, projelerde işbirliği yapmak, sunum hazırlamak, not almak, beyin fırtınası yapmak, geri bildirim almak ve daha fazlası için Padlet'i kullanabilirler. Kullanıcılar, metin, resim, video, bağlantılar ve diğer içerik türlerini Padlet üzerinde paylaşabilir ve düzenleyebilirler. Bu, öğrenme deneyimini zenginleştirir, işbirliğini teşvik eder ve öğrenciler arasında etkileşimli katılımı sağlar.

Eren

Wakelet, kaynak paylaşımı, proje toplama, sunum hazırlama, işbirliği ve portföy oluşturma gibi amaçlarla eğitimde kullanılabilir. Padlete benzer.

Dilruba

Artsteps, sanal sergilerin oluşturulmasına imkan tanıyan bir platformdur. Eğitimde, öğrencilere sanat eserlerini sergileme, sanat tarihini keşfetme, sanat eserlerini yorumlama ve sanatın tarihsel ve kültürel bağlamını anlama fırsatları sunar.

Rumeysa

Miro, eğitimde çevrimiçi işbirliği, beyin fırtınası, proje yönetimi ve görsel düşünme için kullanılan bir Web 2.0 aracıdır. Öğretmenler ve öğrenciler, Miro'yu sanal beyin fırtınası oturumları düzenlemek, projelerde işbirliği yapmak, görsel notlar almak ve grup çalışmasını yönetmek için kullanabilirler. Bu, öğrenciler arasında etkileşimli öğrenmeyi ve işbirliğini mümkün kılar.

Salih Faik

Edpuzzle, eğitimde interaktif video dersleri oluşturmak ve öğrencileri öğrenme sürecine dahil etmek için kullanılan bir platformdur. Öğretmenler, Edpuzzle'ı mevcut videoları düzenlemek, sorular eklemek ve öğrencilerin anlama düzeyini izlemek için kullanabilirler. Bu, öğrencilerin videoları daha etkili bir şekilde izlemelerine ve anlamalarına olanak tanırken, öğretmenlere öğrenci ilerlemesini takip etme ve gerektiğinde geri bildirim sağlama imkanı sağlar.

Şehed

Rask.ai Ölçeklenebilir akıllı video yerelleştirme teknolojisi, içerik üreticileri, eğitimciler ve küresel işletmeler için ses ve video üretimini hızlandırır. Bu teknoloji otomatik olarak metinleri çevirir ve yerelleştirir, böylece içerik üreticilerinin dünya çapındaki izleyicilere kolayca ulaşmasını sağlar. Akıllı video yerelleştirme, işletmelerin ve eğitimcilerin çok dilli izleyici kitlesine hitap etmelerine ve genişletmelerine olanak tanırken, üretim sürecini hızlandırır ve maliyetleri azaltır.

Furkan

Excalidraw eğitimde işbirliği yapmak, kavramları açıklamak ve fikirleri görsel olarak ifade etmek için kullanılır.